Vroeg in vorm voor kortebaan Zwanenburg

28 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

ZWANENBURG - De kortebaandraverij van Zwanenburg staat voor dit jaar op de drafkalender voor zaterdag 28 juni. Die dag dus geen zoevende fietsbandjes op de wielerbaan van De Bataaf, maar rennende paardenvoetjes.

Met een kortebaandag op tweede paasdag is op de drafbaan van Alkmaar het nieuwe geopend. Een koers die speciaal bestemd was voor de organisatoren van alle kortebaandraverijen van ons land. Namens Zwanenburg kwam pikeur Charles de Leeuw met het paard Yankee Attack in actie. Dat het koppel is al vroeg in vorm is bewees het door er met de eerste prijs vandoor te gaan. Met nipt verschil werd gewonnen van Martin Zevenbergen die namens kortebaan Hoofddorp op de sulky zat. De Leeuw werd in Alkmaar hartstochtelijk aangemoedigd door zo'n zeventig Zwanenburgse en Halfwegse supporters die per bus naar de Kaasstad waren gereisd.

Stichting Kortebaan Zwanenburg is druk bezig met het programma. Kinderattracties zijn gehuurd en het avondprogramma belooft iets bijzonders te worden. Wie als sponsor een steentje wil bijdragen kan een email sturen aan: kortebaanzwanenburg@kpnmail.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie