Zomerprojekt schilderen in wijkcentrum De Amazone van start gegaan

28 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Een groep die voor de helft bestaat uit 65+ers en voor de andere helft uit 50 tot 65 jarigen schildert, geïnspireerd door het thema ‘Zomergevoel’ , 3 donderdagmiddagen (24/4 - 8/5 - 15/5)met diverse technieken, onder begeleiding van een docent. Eind september/begin oktober worden de zo ontstane zonnige, zomerse schilderijen tentoongesteld in de algemene ruimte van wijkcentrum De Amazone.

Dit projekt maakt deel uit van het Themaprogramma Lang Leve Kunst en wordt gerealiseerd met subsidie van Fonds Sluyterman van Loo , Stichting RCOAK en VSBfonds.

Lang Leve Kunst

In 2015 zijn drie miljoen Nederlanders 65 jaar of ouder. Zij hebben veelal tijd en behoefte om aan kunst en cultuur deel te nemen. Het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst streeft naar een geva-rieerd en uitdagend cultureel aanbod voor ouderen (65+), stimuleert samenwerking en interactie tussen ouderen en jongeren door middel van kunstprojecten en bevordert de samenwerking tus-sen de domeinen welzijn, zorg en kunst.

Lang Leve Kunst wordt uitgevoerd en ondersteund door de ministeries van VWS en OCW, de Vere-niging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSBfonds. het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Fonds Sluyter-man van Loo en Stichting RCOAK.De twee laatstgenoemde fondsen geven een financiële onder-steuning aan dít project. Meer informatie: www.langlevekunst.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie