Hovicon International: een halve eeuw innovatief

29 april 2014 om 00:00 Ondernemend

VIJFHUIZEN - Vandaag, 1 mei, is het precies 50 jaar geleden dat Hovicon International werd opgericht. Het bedrijf is specialist in doseerapparatuur voor horeca en industrie. De innovatieve producten vinden hun weg over de hele wereld.

Directeur-eigenaar A.C.F. van der Aa was 22 toen hij in een klein pand in hartje Amsterdam Hovicon Apparatenbouw begon. Hovicon (Handels Onderneming Voor Industrie en CONsument) telde bij de start twee medewerkers. Nu zijn dat er ruim dertig. De meesten van hen hebben een respectabel aantal dienstjaren achter hun naam staan. Ruud Kater spant met 36 jaar de kroon. Voor Van der Aa is het een bewijs dat de sfeer binnen het bedrijf prima is. "Werknemers voelen zich betrokken. Dat is uitermate belangrijk want een bedrijf run je niet alleen."

Wegens ruimtegebrek verliet het sterk groeiende bedrijf in de jaren zeventig de hoofdstad en streek neer aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen. In 1985 werd het pand verbouwd tot wat het nu is. Vier jaar later werd de productie verplaatst naar Nieuwebrug. Kantoor en showroom bleven in Vijfhuizen.

Om aan te geven dat Hovicon ook over de landsgrenzen heen een stevig woordje ging meespreken werd de naam gewijzigd in Hovicon International. Wereldwijd heeft het bedrijf zich een toonaangevende positie weten te verwerven op het gebied van dispensers voor sausen, siropen, dressings (horeca) en chemicaliën, vloeibare zepen en andere reinigingsproducten (industrie). Alle dispensers, in velerlei afmetingen, materialen en vormen, worden in eigen beheer ontwikkeld en vervaardigd. Met als groot voordeel dat snel gereageerd kan worden op wensen vanuit de markt. Van der Aa geeft een voorbeeld. "Vanuit België, een land van sauzen, kwam de vraag of wij een sausreservoir konden maken dat wél nagenoeg leeg gemaakt kan worden. Dankzij een slim ontwerp konden we 'ja' zeggen en het praktische en visueel zeer aantrekkelijke product staat inmiddels in vele frietkotten door het hele land. De grote differentiatie in zowel product als prijs is tevens onze kracht."

Hovicon International is gevestigd aan de Vijfhuizerdijk 21 in Vijfhuizen en bereikbaar via (023) 558 1988. Internet: www.hovicon.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie