Vennepse winkeliers in actie voor Adamas Inloophuis

29 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP - "Het wordt een soort estafette. Ik geef op 1 mei aanstaande de aftrap. En het is de bedoeling dat een andere ondernemer in juni dan het stokje van mij overneemt', zegt Jan Neuteboom, in het Venneperhart gevestigd met de Bruna.

Vanzelfsprekend legt hij graag even uit waar het allemaal omgaat. "Iedereen heeft wel gehoord van het Adamas Inloophuis, een plek waar kankerpatiënten en hun naasten welkom zijn voor ondersteuning. Dat 'home', om het zomaar even te noemen, draait voornamelijk op donaties en moet, om te kunnen blijven bestaan, regelmatig de boer op. Onlangs was er een gezamenlijke bijeenkomst van ondernemers uit Haarlemmermeer en de Bollenstreek. Daar kwam de toekomst van het Adamas Inloophuis aan de orde. Ik heb toen eens gepeild wat de reacties zouden zijn van klanten als we bijvoorbeeld de korting, die we kunnen geven op onze producten, aan het huis zouden uitbetalen. Die waren positief: er blijkt best belangstelling om met een aankoop niet alleen jezelf blij te maken, maar ook een ander. We hebben het concept toen uitgewerkt en zo ontstond onze estafette-actie. We beginnen, zoals ik al zei, bij mijn Bruna op 1 mei. De actie loopt dan de hele maand en wordt mede gesteund door mijn kaartenleveranciers Paperclip en Depesche. Wie in die periode bij mij een wenskaart koopt krijgt daarop zelf geen korting, maar schenkt die aan het Adamas Inloophuis. Dat houdt in, dat het Inloophuis in die maand 15% van mijn omzet op wenskaarten krijgt. En dat zal ze zeker helpen." Op 1 juni geeft Jan Neuteboom het stokje over aan een collega-ondernemer. "Dat wordt Andreas, van visrestaurant Visvin. Hij gaat dan iets doen met nieuwe haring. En hij geeft na een maand het stokje over aan Intertoys. Daarna volgt dan Remco Oudshoorn van Slagerij Oudshoorn. En natuurlijk nog vele anderen. Wat hun acties precies zullen zijn, weten we nog niet precies. Iedere ondernemer is daar vrij in. Maar dat we er allemaal het Adamas Inloophuis mee steunen, dat staat vast."

Van dat laatste is Nicky Westerhof, sinds 1 januari 2012 coördinator van het Vennepse home voor kankerpatiënten, in ieder geval overtuigd. "En ik ben er erg blij mee. We kunnen elke bijdrage goed gebruiken en verwelkomen elk initiatief. Extra leuk vinden we, dat ons huis door deze actie in beeld wordt gebracht door de Vennepse ondernemers. Veel mensen kennen onze naam. Maar wat we allemaal te bieden hebben, dat is minder bekend. En dat kunnen we dan weer eens zichtbaar maken. Ondersteuning, begeleiding, een luisterend oor, activiteiten, contact met logenoten….. het Adamas Inloophuis wijst kankerpatiënten en hun naasten graag de weg."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie