Storm bij avondvierdaagse

29 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP - Het gaat storm lopen qua inschrijvingen voor de avondvierdaagse dit jaar. Dat verwacht voorzitter John Stassen van oranjevereniging Beatrix.

De Vennepse vierdaagse wordt dit jaar van 3 tot en met 6 juni gehouden. Vorig jaar waren er 1.700 deelnemers; dit jaar worden het er waarschijnlijk meer dan 2.000. "Het evenement wordt zo populair dat wij ons ook moeten afvragen tot welk aantal deelnemers het behapbaar blijft voor de organisatie, en we niet een stop moeten instellen", zegt Stassen. "Ik denk dat de grens ergens bij de 2.500 ligt. Het is niet ondenkbaar dat we daar de komende jaren naartoe gaan groeien."

Volgens Stassen is het succes vooral te danken aan de groep vrijwilligers die er nu staat. Nog niet zo gek lang geleden werd de avondvierdaagse nog in het voortbestaan bedreigd door een tekort aan verkeersregelaars. De oranjevereniging sprong toen bij. Inmiddels zit de loop weer in de lift. Stassen: "De vrijwilligers van de avondvierdaagse staan aan de basis van dit succes. Zij zorgen ervoor dat het evenement perfect georganiseerd wordt, en dat de sfeer fantastisch is. De mond tot mond-reclame doet de laatste jaren de rest. Het is een evenement dat gedragen wordt door heel Nieuw-Vennep, heb ik het gevoel."

De tocht zal dit jaar andermaal door het hart van Nieuw-Vennep (o.a. winkelcentrum De Symfonie) leiden. "We zijn benaderd door ondernemersvereniging Het Venneperhart, en inmiddels met de ondernemers van Nieuw-Vennep in gesprek over de precieze aankleding", vertelt Stassen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie