Met films in gesprek: een theologische lezing van Chocolat

29 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Op de vierde filmhuisavond die De Meerse samen met de Raad van Kerken Hoofddorp organiseert op zondag 11 mei in het Oude Raadhuis, zal Nelleke Bosshardt de film Chocolat inleiden.

Chocolat speelt zich af in het fictionele Franse dorpje Lansquenet, waar al jaren lang niets bijzonders gebeurd. Onder het strenge bestuur van de burgemeester, de Comte de Reynaud, leeft het dorp al is jaren volgens aloude tradities. Wanneer de vrijgevochten Vianne Rocher zich samen met haar dochtertje Anouk in het dorpje vestigt, gebeuren er ineens allerlei voor de dorpsbewoners vreemde dingen. Ze opent een Chocolaterie. Beetje bij beetje weet ze het dorp voor haar te winnen, door precies te weten wie welke smaak chocolade het lekkers vindt. De enige persoon bij wie ze dat verkeerd inschat is de zigeuner Roux, op wie ze verliefd wordt.

Dr. Nelleke Bosshardt, docente Azusa Theologische Hogeschool, is in 2008 gepromoveerd aan de Fuller Theological Semninary op een theologische analyse van films. Zij verzorgt workshops, en geeft advies en persoonlijke begeleiding bij het documenteren van je (geestelijke) levensverhaal.

De lezing begint om 19.30 uur. De film start om 20 uur. Een kaartje voor de film en lezing vooraf kost € 10,00, kies bij uw bestelling via https://www.demeerse.com/theater/1791/Lasse_Hallstrom/Chocolat/ Kies bij bestelling voor Internet Actie. Wie alleen de film bezoekt, moet kiezen voor de normale prijs van € 8,00. Na afloop van de film is er de mogelijkheid om met de spreker na te praten.

Meer informatie: www.kerkeninhoofddorp.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie