Bijna alle politici op hun plek

30 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Met de beëdiging vorige week van 6 nieuwe wethouders en raadsleden is de invulling van alle politieke functies voor de komende 4 jaar bijna rond. Er is nog slechts één verandering op komst.

GroenLinks-fractievoorzitter Herman Tuning neemt naar alle waarschijnlijkheid volgende week ontslag als Meers raadslid om wethouder in Weesp te worden. Zijn plek in de raad wordt dan ingenomen door oud-raadslid Nicole Mulder. Haar beëdiging is vermoedelijk volgende week donderdag.

De gemeenteraad besteedde vorige week vrijwel de hele donderdagavond aan het stemmen over en feliciteren van nieuwe wethouders, raadsleden en fractieassistenten. De politici werden bijna moe van het telkens opnieuw zoenen en handen en cadeaus geven.

Eerst was het de beurt aan de wethouders om de eed of de gelofte af te leggen. Adam Elzakalai (VVD), Derk Reneman (VVD), Marjolein Steffens-van de Water (HAP), Ap Reinders (HAP), John Nederstigt (D66) en Tom Horn (PvdA) vormen vanaf nu samen met burgemeester Theo Weterings het dagelijks bestuur van de gemeente. Wethouder Nederstigt is de eerste loco-burgemeester.

Door de vorming van het nieuwe college kwamen er wat plaatsen vrij in de gemeenteraad. Die werden opgevuld door Rob Koster (VVD), Chris Groothand (HAP), Karin Bouman (D66) en Fouad Sidali (PvdA). De eerste drie zaten al eerder in de raad.

Ook fractievoorzitter Rinus Beusenberg van SRH werd vorige week officieel geïnstalleerd als raadslid. Zijn installatie kon eerder niet doorgaan, omdat hij twee nieuwe heupen had gekregen. Beusenberg was nu wel aanwezig, maar op krukken.

De gemeenteraad nam aansluitend afscheid van de vertrekkende fractieassistenten. Dat waren er in totaal 10, van wie er 5 persoonlijk door burgemeester Weterings werden toegesproken. Dit afscheid was voor het eerst, omdat fractieassistenten doorgaans stilzwijgend het politieke toneel verlaten.

Tot slot was het de beurt aan de nieuwe fractieassistenten om de eed of de gelofte af te leggen. Daarmee is de koek wat installaties betreft overigens nog niet op. Naast de verwachte beëdiging van Nocole Mulder is het de bedoeling dat volgende week ook twee fractieassistenten van de PvdA worden beëdigd: Bert den Elzen en Remco Bruijnes.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie