Nee tegen caravanstalling

30 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

RIJSENHOUT - Leegstaande kassen mogen niet worden gebruikt voor het (tijdelijk) stallen van caravans. Dat heeft de provincie laten weten aan de gemeente Haarlemmermeer die dat via een gewijzigd bestemmingsplan mogelijk wilde maken. De dorpsraad in Rijsenhout is zwaar teleurgesteld.

“Waar hebben die mensen in het provinciehuis de afgelopen jaren geleefd", vraagt voorzitter Co van der Laarse zich af. “Weten ze dan helemaal niet hoe het er nu voor staat met de glastuinbouw? Nou - bepaald niet goed. Caravanstalling zou nog wel eens de laatste strohalm kunnen zijn voor een aantal ondernemers. Die mogelijkheid nu teniet doen, zal vergaande gevolgen hebben. Voor de eigenaren van die kassen én voor de eigenaren van die caravans. Want waar moeten die straks gestald worden?"

Dinsdagavond is er, tijdens de dorpsraadvergadering, uitgebreid stilgestaan bij het onderwerp. Daar had niemand ook maar een greintje begrip voor het afwijzend stand van de provincie. “Die caravanstalling zit niemand in de weg. Het is schoon, veilig en niemand tot last. Echt - het is onbegrijpelijk", aldus de dorpsraadvoorzitter, “dat de provincie dit niet toestaat."

Ook betrokken ondernemers hebben met grote teleurstelling kennis genomen van het bericht uit Haarlem. Zij vinden dat hier het laatste woord nog niet over gezegd kan zijn. Daarvoor kijken ze onder andere naar de gemeente of vanuit die kant hulp geboden kan worden. Daar wordt sterk op gerekend gezien de reacties tijdens het bezoek van collegeleden aan Rijsenhout op Koningsdag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie