Wethouder opent Open NK Mahjong in De Rustende Jager

30 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP - Wethouder Adam Elzakalai opent zaterdag 3 mei het Open Nederlands Kampioenschap

Mahjong. Het tweedaags toernooi wordt gehouden in De Rustende Jager aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep. De officiële start is zaterdagochtend enkele minuten over negen. Er zijn ruim tachtig deelnemers uit binnen- en buitenland.

Onder hen zijn 51 landgenoten die strijden om de nationale titel in de niet-alledaagse denksport mahjong. De andere buitenlandse spelers completeren het deelnemersveld van het Green Dragon Open NK.

Na zeven veeleisende ronden van twee uur is zondagnamiddag de winnaar bekend. En ook wie titelhouder Bert Claessen opvolgt als de nieuwe Nederlands Kampioen.

Mahjong is een Chinese denksport voor vier individuele spelers per tafel. De naam betekent 'kwetterende mussen'. Die naam refereert aan het karakteristieke geluid van het husselen van de plastic stenen voorafgaand aan elk spel.

Doel van het spel is om als eerste een geldige combinatie te maken met 14 van de 144 stenen. Daarbij spelen strategie, concentratie en geluk een beslissende rol.

Nederland kent meer dan 20 verenigingen, waaronder de organiserende Heemsteedse club Bamboe Acht. In 2010 streden 208 mahjongcracks om de wereldtitel in Utrecht. Begin juli nemen 24 landgenoten deel aan het Europees Kampioenschap in Straatsburg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie