Piet Luyben beste klaverjasser

14 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

VIJFHUIZEN - Piet Luyben mag zich de beste klaverjasser van Vijfhuizen noemen. Na een seizoen vol spanning en sensationele uitslagen bleek hij de meeste punten bij elkaar gekaart te hebben.

De club die decennia lang onder de rood/witte vlag van DSOV heeft gekaart is met ingang van afgelopen seizoen noodgedwongen uitgeweken naar het dorpshuis en daar verder gegaan onder de naam Klaverjas d'Oude Waterwolf. Voor de vijftig leden was het aanvankelijk even wennen, maar op de slotavond bleek dat ze hun draai weer gevonden hebben. Voor kampioen Piet Lyben geldt dat ook. "De gastvrijheid van dorpshuisbeheerder Roel Krijger is bijzonder groot. Ik heb het prima naar mijn zin. Het enige minpunt is de parkeervoorziening, maar daar kan Roel niets aan doen", aldus de Cruquiaan die niet verwacht had dat hij met de wisselbeker naar huis zou gaan maar mooi ook nog eens de marsenprijs won.

Marco Hansen werd tweede, Willem Brink pakte het brons. De gedoodverfde kampioen Jos Debiassi werd vierde. Een pure mannenaangelegenheid dit jaar. En dat is wel eens anders geweest.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie