'Ben geen grijze muis geweest'

14 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Herman Tuning van GroenLinks begint vanavond aan een nieuw bestuurlijk leven als wethouder van de gemeente Weesp. Hij kijkt met genoegen terug op 16 jaar politiek in Haarlemmermeer. “Ik ben in elk geval geen grijze muis geweest. Ik heb dingen goed kunnen neerzetten.''

De Hoofddorper werd in 1998 raadslid voor GroenLinks. Vanaf 2002 was hij twee raadsperiodes wethouder. In 2010 deed GroenLinks niet meer mee aan de coalitie, waarna Tuning opnieuw raadslid werd. Bij de recente verkiezingen in maart was hij lijsttrekker.

Tuning had bij GroenLinks aangegeven dat hij wel in was voor een bestuurlijke functie buiten Haarlemmermeer. Vorige maand werd hij gebeld vanuit Weesp. “Of ik daar wethouder wilde worden. Ik heb niet direct ja gezegd. Ik heb de zondag erna samen met mijn vrouw door Weesp gefietst. Na wat gesprekken in die week met onder andere de burgemeester heb ik de knoop doorgehakt. Ik wil graag wethouder worden in Weesp. Het is een prachtig stadje en er is bestuurlijk veel te doen. Precies wat ik wil."

De nieuwe wethouder van Weesp blijft overigens gewoon in Hoofddorp wonen. Hij reist elke dag heen en weer naar zijn nieuwe werkplek. “Het is maar een half uurtje met de trein."

Herman Tuning zegt zijn overstap naar Weesp op dit moment nog erg vreemd te vinden. “Ik leef nog heel erg in 2 werelden. Ik ben hier ook zo lang bezig geweest. Dat laat je niet zomaar achter je. Maar dat gaat ongetwijfeld veranderen."

De GroenLinkser vindt dat hij kan terugkijken op een succesvolle periode als wethouder en raadslid. Hij noemt een waslijst aan projecten op waar hij leiding aan heeft gegeven. Onder meer de grote reorganisatie bij de gemeente, Focus Klant, de totstandkoming van het nieuwe Cultuurgebouw en het veelbesproken verkeerscirculatieplan in Hoofddorp-centrum.

Herman Tuning (52) acht de kans klein dat hij ooit nog terugkeert in de Meerse politiek. “Maar zeg nooit nooit in de politiek." Zijn officiële afscheid volgt nog.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie