Benefietconcert

14 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Team 291 van de RopaRun organiseert op 25 mei van 15.00 tot 19.00 uur in het Event Center Fokker, IJweg 1094 te Hoofddorp een benefietconcert van de Lazy Lads. De prijs van de toegangskaarten voor dit concert bedragen € 10,--.

De Lazy Lads, een fenomeen in Noord Nederland, zullen u verwennen met hun muziek en tijdens de pauzes zal er een veiling plaats gaan vinden. Niet alleen kleinere items maar ook diverse topstukken zullen voorbij komen.

Zowel de opbrengst van de toegangskaarten als die van de veiling gaat rechtstreeks naar de goede doelen van de Roparun.

Kinderopvang is aanwezig dus is het total geen probleem om kleinere kinderen mee te nemen.

Van Parijs naar Rotterdam voor een glimlach

Vijfhonderd kilometer. Dit is de afstand van Parijs en Rotterdam. Een afstand die je met de auto in ongeveer 4,5 uur aflegt, fietsend in zo’n 27 uur. Maar lopend kan ook, met een gemiddelde snelheid van 11 km per uur ben je zo’n 45 uur onderweg. Dan loop je non stop, dag en nacht. Dat is nu precies wat er gebeurt bij de Roparun.

Team 291 is een van de teams waarvan acht lopers op zaterdag 7 juni starten met deze non stop estafetteloop over Franse wegen, Vlaamse paden en Hollandse straten. De acht doen dit niet alleen. Ze worden ondersteund door fietsers, die meefietsen voor de veiligheid, door navigatoren die de route uitstippelen en door een basiskamp dat continue meeverhuisd. Zo kunnen de lopers, als ze even een paar uur rust hebben, een hapje kunnen eten, gemasseerd worden en een uurtje hun ogen dicht doen. Er zal echter weinig echt geslapen worden; dat gebeurt pas als de finish is behaald, op maandag 9 juni.

De reden voor deze bijzondere tocht, die door zo’n 8000 mensen woren afgelegd, is om steun te bieden aan mensen met kanker. De deelnemende teams hebben naast een sportieve uitdaging ook de uitdaging om een mooi donatiebedrag op te halen. Stichting Roparun besteedt het opgehaalde geld aan initiatieven en instellingen die het leven van mensen met kanker dragelijker maken. Denk aan pruiken voor kinderen met leukemie, of een fijne verwendag voor een gezin waarvan een ouder kanker heeeft. Een glimlach.

Het motto van de Roparun luidt dan ook: “leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

www.team291.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie