16 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Geachte redactie.

graag uw speciale aandacht voor het persbericht in de bijlage.

Na maanden achter de schermen bezig geweest te zijn willen we nu naar buiten treden, en daar hebben wij u hard voor nodig.

We zouden het dan ook bijzonder op prijs stellen als u dit artikel wilt plaatsen in uw komende editie, bij voorbaat hartelijk dank daarvoor!

Met vriendelijke groet namens de kerngroep Sociaal Domein Lisserbroek

Cok van Beek

Dromen vangen in Lisserbroek

Lisserbroek SamenMeer gaat op zoek naar de lokale kracht

LISSERBROEK — Sinds vorige week duiken ze overal in het dorp op: de dromenvangers met daarin teksten als ‘I have a dream?’ en ‘Lisserbroek droomt …’ Op deze ludieke wijze wordt de aandacht gevestigd op een nieuw initiatief: Lisserbroek SamenMeer. Onder deze naam willen zeven enthousiaste dorpsbewoners gestalte gaan geven aan een vitaal en sociaal dorp waar het prettig opgroeien, wonen, werken, recreëren en oud worden is. Hoe dat dorp eruit zal gaan zien is aan de inwoners zelf. Daarom wordt u uitgenodigd om uw dromen, wensen en ideeën ten aanzien van de toekomst van Lisserbroek te delen via de ‘dromenenquête’. Deze wordt binnenkort aan alle inwoners persoonlijk overhandigd door vrijwilligers van Lisserbroek SamenMeer.

Op eigen kracht

Het idee voor Lisserbroek SamenMeer is ingegeven door de groeiende wens van mensen om méér zeggenschap te hebben over hun directe woon- en leefomgeving. Deze wens sluit goed aan bij de landelijke ontwikkelingen, waarbij de overheid op steeds meer terreinen een beroep doet op de zelfredzaamheid van mensen. Wat op eigen kracht kan, moet op eigen kracht worden geregeld. Familie, vrienden, buren en vrijwilligers zullen een grotere rol gaan spelen in situaties waarin mensen voorheen bij de overheid konden aankloppen. De Gemeente Haarlemmermeer is erg enthousiast over het spontane initiatief om zaken die het dorp aangaan zelf te regelen, en ondersteunt het dan ook van harte.

De dromenenquête

Met de dromenenquête wil de initiatiefgroep in kaart brengen wat er volgens u anders of beter kan op terreinen als wonen, zorg en recreatie én hoe we dat met elkaar voor elkaar kunnen krijgen. De enquête wordt eind mei huis-aan-huis verspreid onder alle inwoners van Lisserbroek. Vindt u het prettig om bij het invullen ervan hulp te krijgen, of vindt u het leuk om met andere Lisserbroekers van gedachten te wisselen tijdens het beantwoorden van de vragen? Dan kunt u op donderdag 5 juni (14.00-16.00 uur) en woensdag 11 juni (19.00-21.00 uur) terecht in De Meerkoet. Vanaf 14 juni komen de vrijwilligers weer langs de deur om de ingevulde enquête op te halen, maar u kunt deze ook zelf in De Meerkoet inleveren.

Op basis van alle dromen die door u en andere Lisserbroekers worden opgetekend zal de initiatiefgroep verdere actie ondernemen en kijken hoe we die dromen samen kunnen laten uitkomen.

Lisserbroek SamenMeer, daar gaat u meer van horen … maar eerst horen we graag van u!

Wat is uw droom voor Lisserbroek?

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Lily Nieuwenhuizen, tel.nr.:06-54266103

/

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie