Yankee Attack wint in Zwanenburg

28 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

ZWANENBURG - Yankee Attack en pikeur Jan Thijs de Jong hebben de vierde editie van de kortebaandraverij Zwanenburg/Halfweg gewonnen. Onder prima weersomstandigheden pakte het succesvolle koppel zaterdag tegen de avond de zege ten koste van Ton Jeu met op de sulky Manon Pools. De ruin Zero Option Lane met Lindsey Pegram wordt derde. De vierde plek is voor Iper Flying met Aad Pools.

Direct na afloop van de draverij vindt in het bedrijfspand van Agterberg Vleeswaren de uitreiking van de prijzen plaats. Dit nadat de ijzersterkte ruin Yankee Attack op de baan de grote krans om de bruine hals heeft gekregen.

De draverij die ook nu weer wordt gehouden op de wielerbaan van De Bataaf wordt druk bezocht. Mensen mét en mensen zónder verstand van paarden nestelen zich langs de baan waarover normaliter de wielerbandjes suizen. Nu stormen er 24 zeer interessante paarden met duizelingwekkende snelheid over de baan. Ook voor de kinderen is gezorgd. Zij vermaken zich op en in de grote opblaasattributen terwijl hun ouders de uitslagen nauwgezet bijhouden, een gokje wagen bij de totalisator of gezellig een drankje drinken met buren of bekenden. Dat laatste hoeft niet per se langs de baan want de koers is middels een megascherm bij het horecaplein eveneens uitstekend te volgen. Hetzelfde scherm waarop de vele paardenliefhebbers om 18 uur voetballiefhebbers worden en genieten van de zinderende wedstrijd Brazilië tegen Chili.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie