Rollende start verpest Muls kans op overwinning

28 juni 2014 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP - Jeroen Mul heeft op het circuit van Paul Ricard zijn tweede startplek in de eerste race van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo niet om kunnen zetten in een eerste plaats op het podium. Met zijn tweede plaats blijft Mul echter nog volop in de race om het Super Trofeo-kampioenschap. Een korte aarzeling bij de door Eduardo Piscopo te vroeg ingezette rollende start bezorgde Mul een achterstand die hij tijdens de race niet meer goed wist te maken.

"Althans.., niet op het gevaar af de auto te verliezen doordat ik te veel van de banden zou zijn gaan vergen", zo stelt Mul direct na de race. “Wat in de vorige races waarin ik niet vooraan startte steeds prima lukte was tijd en plekken goedmaken. Nu was het gewoon te tricky om te hard te pushen met de hier erg snel afbouwende banden. Niettemin heb een achterstand van vijf seconden toch nog teruggebracht naar een uiteindelijke twee seconden."

Hoewel de wedstrijdleiding niet heeft ingegrepen stelt Mul dat Piscopo tijdens de rollende start absoluut te vroeg op zijn gas ging: "De rode lichten waren nog niet gedoofd. Ik wilde niet het risico lopen een drive-through-penalty te krijgen en ging er dus niet gelijk in mee. De anderen achter me deden dat wel en zo verloor ik gelijk al twee posities en een aantal seconden op de leidende Piscopo. In die zin zou je kunnen zeggen dat ik de race bij de start heb verloren."

Voor de tweede race vanmiddag heeft Mul niettemin een voordeel op het duo Piscopo/Pavlovich dat opnieuw vooraan start. "Zij gaan weg op gebruikte banden terwijl ik uit de kwalificatie nog een set nieuw banden heb overgehouden. Als ik nu wel gelijk kan aanhaken heb ik het voordeel van vers rubber en kan ik hopelijk druk zetten. Wie weet dwing ik hen dan in een foutje zoals op Silverstone ook gebeurde", aldus Mul. "We gaan het zien vanmiddag om kwart over vier.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie