Zorgen PvdA over sluiting UWV-kantoor in Hoofddorp

30 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - De PvdA-fractie in de gemeenteraad maakt zich zorgen over de aangekondigde sluiting van het UWV-kantoor in Hoofddorp. Volgens de PvdA kan de grotere afstand naar het nieuwe regiokantoor in Amsterdam voor werkzoekenden een barrière zijn naar nieuw werk. De sociaal-democraten stellen de kwestie donderdag aan de orde tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces.

Vanaf 1 januari 2015 gaat het UWV-kantoor in Hoofddorp dicht. Cliënten moeten dan eerst naar Amstelveen en een half jaar later naar een nieuw regiokantoor in Amsterdam voor een gesprek met het UWV.

De PvdA vraagt zich af of het college van B en W gekend is in deze beslissing en of het misschien mogelijk dat het UWV regelmatig een spreekuur kan houden in het raadhuis of in een mobiele voorziening. Voor een grote gemeente als Haarlemmermeer zou dat toch mogelijk moeten zijn, zo vindt de PvdA-fractie.

De Partij van de Arbeid vindt dat werkzoekenden makkelijk in contact moeten kunnen komen met de overheid. Raadslid Fineke Eveleens: “De drempel om werk te zoeken moet zo laag mogelijk zijn. Niet iedereen kan gebruik maken van internet of kan daar goed mee overweg. Persoonlijk contact helpt deze mensen verder."

Op dit moment reizen alle mensen met een arbeidsbeperking al naar Amstelveen. Deze mensen ondervinden vaak problemen om daar te komen. Amstelveen is vanuit Haarlemmermeer per openbaar vervoer slecht te bereiken. Sommigen zijn afhankelijk van anderen om per auto in Amstelveen te komen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie