Regiofinale FNRS Zitcompetitie in Meers Paarden Centrum

30 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zondag 29 juni heeft het Meers Paarden Centrum te Nieuw-Vennep de regiofinale van de FNRS Zitcompetitie georganiseerd. Om half 10 werden de 85 deelnemers van 8 ruitersportcentra uit de regio welkom geheten door Fabio Maliepaard., organisator van het evenement in het Meers Paarden Centrum. Om 10 uur startte de eerste groep van 5 ruiters met de speciale zitproef. Er werden in totaal 18 proeven gereden, verdeeld over 4 categorieën.

Bij deze proeven is een goede houding en zit belangrijk, en de ruiters werden door 2 juryleden beoordeeld.

Om 17.00 uur waren de uitslagen bekend en kon de prijsuitreiking beginnen. De 4 beste ruiters uit elke categorie gaan door naar de kwartfinale van de FNRS Zitcompetitie op 7 september. De halve finale en finale worden verreden op zaterdag 13 september tijdens het Horse Event in Deurne.

Na de prijsuitreiking werd ook de beker uitgereikt aan het "Bestzittend FNRS Ruitersportcentrum van 2014" van de regio. Die beker ging naar het ruitersportcentrum met het hoogste puntenaantal, Hippisch Centrum Hoeksche Waard uit Oud-Beijerland.

Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde dag, die mede mogelijk werd gemaakt door het wedstrijdsecretariaat van het Meers Paarden Centrum en een groot aantal vrijwilligers.

Op 15 juni hebben 12 ruiters van het Meers Paardencentrum de regiofinale gereden in Assendelft, en maar liefst 6 ruiters zijn door naar de kwartfinale. Hiermee wonnen ook zij de beker van het "Bestzittend FNRS Ruitersportcentrum van 2014".

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie