Groen Lintje voor pastor Kees van Lent

30 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Pastor Kees van Lent uit Hoofddorp heeft zondag van GroenLinks Haarlemmermeer een Groen Lintje gekregen voor zijn duurzame werk voor de rooms-katholieke kerk in Hoofddorp. Er waren dit jaar ook lintjes voor Miriam Geurts, Stan Verheijen en Richard Bevelander.

Miriam Geurts kreeg haar lintje vanwege haar vele inspanningen voor de biologische buurtmoestuin in haar woonplaats Nieuw-Vennep, waar groenten, fruit, kruiden en bloemen worden geteeld zonder kunstmatige en chemische middelen.

Pastor Kees van Lent van de St. Joannes de Doperkerk is volgens GroenLinks erg duurzaam bezig. Niet alleen heeft hij het dak van de 150 jaar oude kerk aan de Kruisweg op fraaie wijze volgelegd met moderne zonnepanelen, ook wordt ingenieus warmte gewonnen uit de diepte. En hij rijdt sinds kort een elektrische witte Volkswagen, met daarop de tekst: 'Aangedreven door kracht van boven'. Een lintje waard, zo oordeelde de jury.

Het derde lintje was voor Solar Green Point, een project van Stan Verheijen en Richard Bevelander, twee ondernemers die aan de rand van de A4 al een tijd bezig zijn met een groot zonnepanelenpark van 8.000 zonnepanelen, met een vermogen van 2 megawatt. Dat is goed voor de stroombehoefte van zo'n 500 huishoudens.

Het bijzondere is dat deze zonnepanelen door lokale particulieren en bedrijven worden geplaatst en gefinancierd. Die plannen zijn er al vaker geweest, maar Verheijen en Bevelander lukt het buitengewoon. En ook nog eens in recordtempo. En het allermooiste is: langs de A4 rijdt ook half Nederland voorbij. Dus kan iedereen met eigen ogen zien dat het kan: een zonnestroompark van formaat.

De Groene Lintjes zijn een jaarlijks initiatief van GroenLinks. In meer dan 100 gemeenten worden in juni mensen in het zonnetje gezet die zich inspannen voor een meer duurzame samenleving. De Groene Lintjes werden zondag uitgereikt op het derde De Groene Loper-festival op het Van Stamplein in Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie