Jeugdband Jong Haarlemmermeer laat van zich horen

30 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Zaterdag 28 juni 2014 was een spannende dag voor de kinderen van jeugdband Jong Haarlemmermeer.

Die dag stond geheel in het teken van de afsluitende uitvoering van het seizoen.

De in september 2013 opgerichte jeugdband heeft inmiddels 2 groepen enthousiaste leerlingen die onder leiding van Roland Temmingh, Arie Willem Schouten en Monique de Koter druk hebben geoefend voor deze dag.

De oudste groep speelt o.a. op de trompet, bariton, Marching Bell, snare of base drum, voor deze groep was het de 2e uitvoering sinds de oprichting.

De jongste groep is gestart in januari 2014, zij maken gebruik van instrumenten zoals, boomwackers, bongo's, vloertrom, xylofoon en klokkenspel. Voor deze groep was het de 1e uitvoering.

Maar dat maakte voor de kinderen helemaal niets uit.

Na een generale repetitie in de middag en daarna een overheerlijke BBQ, die gesponsord werd door JUMBO Hofman uit Hoofddorp, begon om half 8 dan toch echt de uitvoering.

De zaal zat vol gespannen ouders, opa's, oma's, broertjes en zusjes.

Als een kleurig geheel komt de hele groep enthousiaste muzikanten de zaal binnen gelopen en onder leiding van Roland wordt er vrolijk muziek gemaakt. De spits wordt afgebeten door de jongste groep met het toepasselijke nummer "Brasil", daarna laten de kersverse trompettisten horen wat zij hebben geleerd en ook het slagwerk laat onder de vrolijke klanken van "DO,RE,MI" horen wat zij inmiddels in hun mars hebben.

Als afsluitend stuk wordt het "Vliegerlied" ten gehore gebracht door beide groepen tegelijk.

Na afloop van het optreden krijgen alle kinderen hun wel verdiende diploma.

Nog even een groepsfoto en dan vertrekken alle kinderen moe maar voldaan huiswaarts.

In september 2014 zal de jeugdband wederom een nieuwe groep starten. Denkt u "dit is ook wel iets voor mijn zoon/dochter" neemt u dan gerust contact op met de jeugdband via de website: www.jonghaarlemmermeer.nl en wij nemen dan contact met u op.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie