Auto over de kop op de N201

25 juli 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op de kruising N201 met de IJweg is vrijdagochtend na een aanrijding een personenwagen over de kop geslagen. Het ongeval gebeurde rond 6.00 uur, toen een personenwagen tegen een bedrijfsbusje aan botste. Na de botsing met het busje, klapte de personenwagen tegen een verkeerslicht, vervolgens tegen een lichtmast om hierna gelanceerd te worden en op zijn dak tot stilstand te komen.

Hulpdiensten werden massaal opgeroepen, maar de bestuurder van de personenwagen was al door andere weggebruikers uit zijn auto gehaald. De bestuurder is opgevangen door het toegesnelde ambulancepersoneel. De brandweer heeft beide voertuigen veiliggesteld.

Na controle in de ambulance moest de chauffeur een blaastest ondergaan, deze gaf positief aan voor alcoholgebruik. Hierna is de chauffeur aangehouden en overgebracht naar het bureau. De chauffeur van de bedrijfsbus liep geen letsel op. Beide voertuigen zijn door de bergingsdienst afgesleept en een gespecialiseerd bedrijf voor de verkeerslichten en lichtmast is opgeroepen.

Door het ongeval en de afhandeling, was de N201 tussen het Leenderbos en de van HeuvenGoedhartlaan afgesloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie