Condoleanceregister en gedenkplek in Zwanenburg

30 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

ZWANENBURG - Vanaf maandag 28 juli is er ook in Zwanenburg de mogelijkheid om het landelijk condoleanceregister voor de slachtoffers en nabestaanden van de crash met vlucht MH17 van Malaysia Airlines te tekenen. Het register bevindt zich in cultureel centrum De Olm, Olmenlaan 141 in Zwanenburg. Ook is in het dorp een gedenkplek gekomen.

De Olm is gedurende de vakantieperiode geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 12 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Alle condoleanceteksten worden later landelijk samengevoegd. Zie ook de website van de gemeente Haarlemmermeer: http://www.haarlemmermeer.nl/index.jsp en die van de dorpsraad: www.zwanenburg-halfweg.nl.

De Zwanenburgers Jeroen van de Mortel, zijn vrouw Wineke en hun 11-jarige dochter Milia zijn bij de ramp om het leven gekomen. Ook twee oud-Zwanenburgers die in Hoofddorp woonden hebben de crash niet overleefd. Het betreft het echtpaar Renee van Geene en Daisy Risah.

Omdat er vanuit de instanties niets gebeurde hebben twee inwoners van Zwanenburg, Klazien Tosseram en Marja Goedhart, het initiatief genomen voor een gedenkplek in het dorp. Zij kozen daarvoor het beeld van de twee zwanen dat in winkelcentrum De Kom aan de Dennenlaan staat. Het is een monumentje geworden waar dorpelingen stilstaan bij de ramp, bloemen en knuffels neerleggen en kaarsjes branden.

Op haar website laat de dorpsraad weten dat het geschokt heeft kennis genomen van het overlijden en wenst de nabestaanden heel veel sterkte om het verlies te verwerken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie