Wateroverlast in Zwanenburg

30 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

ZWANENBURG - De harde hoosbuien hebben maandag voor veel wateroverlast gezorgd in Zwanenburg. Meerdere woningen en bedrijven aan de Marialaan en de Kastanjelaan kwamen onder water te staan. Het was binnen korte tijd al de zoveelste keer dat er sprake was van overstromingen.

De fractie van Een Haarlemmermeer heeft het college van burgemeester en wethouders maandagavond direct schriftelijke vragen gesteld over de problemen. Volgens de partij liggen de betrokken straten op het laagste punt van Zwanenburg en hebben ze enorme overlast, omdat het rioolstelsel sterk verouderd is en niet goed werkt. De straten zouden in Zwanenburg de 'vissenkom' worden genoemd.

Fractevoorzitter Hans Spijker van Een Haarlemmermeer wil weten of het college op de hoogte is van de slechte staat van het riool in de Marialaan en de Kastanjelaan. Spijker vraagt zich ook af waarom er niet is gekozen voor een oplossing van het probleem, omdat er afgelopen jaren vaker overlast is geweest op de bewuste plek. Het raadslid is benieuwd welke concrete maatregelen het college voor ogen staat om de gedupeerde bewoners van Zwanenburg op korte termijn te helpen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie