Zorgen over asbest bij sloop in Nijverheidsstraat

31 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Omwonenden van een locatie aan de Nijverheidsstraat in Hoofddorp maken zich zorgen over sloopwerkzaamheden waarbij vermoedelijk ook asbest wordt verwijderd. De PvdA-fractie in de gemeenteraad heeft er het college van B en W vorige week schriftelijke vragen over gesteld.

Volgens de omwonenden wordt er bij de sloop ook asbest weggehaald, omdat er mensen van een asbestverwerkingsbedrijf in beschermende kleding en met persluchtmaskers aan de slag zijn. Het terrein waar de werkzaamheden plaatsvinden is echter niet beschermd, terwijl er wel zichtbaar met zagen en breekijzers wordt gewerkt. Dat baart de bewoners nog de meeste zorgen. Ze zijn bang voor verspreiding van asbestdeeltjes in hun straat.

PvdA-fractieassistent Bert den Elzen wil van het college weten of het op de hoogte is van de operatie en van verwijdering van asbest. De PvdA'er vraagt zich ook af of ter plaatse de juiste veiligheidsmaatregelen worden genomen om de verspreiding van asbestdeeltjes te voorkomen. Den Elzen is tot slot benieuwd of een en ander is gecommuniceerd met de omwonenden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie