Justin Polman droomt van de Formule 1

31 juli 2014 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - Justin Polman begon met karten toen hij vier jaar oud. Het was instappen en wegrijden, sindsdien is hij niet meer uit de kart te slaan. Inmiddels negen jaar oud heeft Justin al diverse titels op zijn naam. En thuis in Vijfhuizen staan al meer dan vijftig bekers in de prijzenkast. Oh ja, Justins grote voorbeeld is Lewis Hamilton, maar of die Hamilton toen al zo succesvol was op die leeftijd...?

Vorig jaar werd Justin kampioen bij de Micro Max tijdens de Racing Days, ook was hij de beste rookie in het NK Micro Max. Die stijgende lijn heeft hij dit jaar doorgezet. En hoe! Hij rijdt ijzersterk en dat heeft hem ook in 2014 de nodige trofeeën opgeleverd.

Bij het NK viertakt in de Honda Cadet-klasse heeft hij alles gewonnen en gaat riant aan de leiding. Ook in de Micro Max staat Justin aan de leiding, net zoals in het clubkampioenschap van Eefde in de Honda Cadet. "In het NK viertakt is er een leuk startveld, twintig man en elke dag drie heats. Ik heb daar veel vrienden."

Er zijn niet veel rijdertjes die op jeugdige leeftijd al kunnen aangeven hoe de afstelling moet worden veranderd. Justin kan dat wel. "Ik zeg hoe ik de afstelling wil hebben, en dat probeert papa dan voor mij voor elkaar te krijgen."

Voor de zomerstop deed Justin mee aan het NK Micro Max in het Duitse Hahn. "Het was wisselend weer, droog en nat. Ik had een keer wat pech, want de gaskabel bleef hangen, maar verder ging alles heel goed. Ik heb gewonnen en toen was ik blij."

Misschien kan Justin uitleggen waarom het zo goed gaat? "Ik heb een goede kart en ik neem de bochten goed. Ook heb ik een snelle motor. Ik wil graag papa, en mama, bedanken, en mijn teamgenoten Aron, Tymen en Jesper."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie