31 juli 2014 om 00:00 Activiteiten

Beste redactie,

Hierbij ontvangt u een persbericht over de musicals en shows die komend seizoen bij De Meerse te zien zijn.

Met vriendelijke groet,

Babette Groenewege

Programmering & Publiciteit

(werkdagen: ma, di, do en vrij)

EMAIL babette.groenewege@demeerse.com

TELEFOON (023) 55 63 716

-

DE MEERSE

Raadhuisplein 3

2132 TZ Hoofddorp

HET OUDE RAADHUIS

Hoofdweg 675

2131 BC Hoofddorp

TELEFOON (ALGEMEEN) (023) 55 63 700

FAX (023) 56 28 015

INTERNET www.demeerse.com

EMAIL info@demeerse.com

PERSBERICHT

Musical en show in De Meerse

Echte klassiekers en sensationele shows. De Meerse biedt het komende seizoen een gevarieerd aanbod van ‘gouwe ouwe' en gloednieuwe musicals en shows. Het seizoen 2014/2015 belooft een mooi jaar te worden voor de musicalliefhebber! De voorstellingen zijn zowel in de grote zaal als de kleine zaal van De Meerse te zien. De losse kaartverkoop voor deze voorstellingen is inmiddels gestart. Gedurende de zomer zijn de kaarten voor het gehele theateraanbod in De Meerse te bestellen via www.demeerse.com.

Om maar met de ultieme Nederlandse klassieker te beginnen: ‘De Jantjes' met Willeke Alberti en Ellen Evers in de hoofdrollen komt na het succes van de vorige tournee terug naar Hoofddorp. En om even in de sfeer van de Golden Oldies te blijven: Astrid Nijgh, Martin van Dijk en Barrie Stevens laten in ‘De Krasse Knarren Revue' zien dat ze nog lang niet van plan zijn om zich achter de geraniums te laten schoffelen. De succesmusical ‘Heerlijk duurt het langst' van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink komt 65 jaar na de première naar De Meerse. Onder andere Lone van Roosendaal, Chris Tates en Alfred van den Heuvel nemen in deze voorstelling de hoofdrollen voor hun rekening.

Het komende theaterseizoen staat ook bol van de gloednieuwe producties. De Britse succesmusical ‘Blood Brothers' komt naar Nederland als ‘Hartsvrienden', een verhaal over twee broers die bij hun geboorte gescheiden worden en in compleet verschillende milieus opgroeien. Deze musical wordt aangevoerd door een sterrencast met o.a. Vera Mann, Yes-R en Jim Bakkum.

Het nog altijd indrukwekkende oeuvre van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh is naar het podium vertaald. Het is 1969 en een keurige gymnasiaste en een echte hippie worden verliefd op elkaar, ‘Onder de groene hemel' vertelt het verhaal van hun onmogelijke liefde. Met o.a. René van Kooten en Anne-Mieke Ruyten. Musicalster Nurlaila Karim laat zien dat ze net zo kan rocken als Tina Turner in ‘Fourtina' en Henk Poort kruipt in de huid van theater- en tv-icoon Tom Manders, alias Dorus, de bekendste zwerver van Nederland. ‘Een avond met Dorus' is een nostalgische musical van de makers van ‘Ramses', ‘TOON' en ‘Sonneveld'.

Naast al deze musicals zijn er ook tal van shows te zien in De Meerse. Tineke Schouten laat Hoofddorp weer schudden van het lachen met haar nieuwe programma ‘Gewoon DOEN!'. Liesbeth List en Annemarie Oster brengen met ‘Tandem' een voorstelling over ervaringen, herinneringen en observaties van twee hartsvriendinnen. Ook de heren van Het Groot Niet Te Vermijden en Karin Bloemen laten zien dat ze nog steeds alive and kicking zijn met een reprise van hun succesprogramma's. En ook ‘Vuile Huichelaar 4 - We zullen doorgaan!' en ‘Jeans, Tropical Heat' beloven wederom een knallende show neer te zetten.

Zie www.demeerse.com om te reserveren of voor meer informatie over deze en andere musicals en shows.

Hoofddorp, 25 juli 2014

SDM 13/14- 115

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie