29 augustus 2014 om 00:00 Sport

Aankondiging Olympische sportdag Kids for Kids School Olympics

Aan het begin van het nieuwe schooljaar is op woensdag 18 september 2014, speciaal voor de kinderen uit de groepen 6/7, 7 en 7/8 van de basisscholen in de Haarlemmermeer, de Kids for Kids School Olympics. Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Leergeld in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer en ruim 400 leerlingen in landenteams doen mee aan 8 verschillende sporten. Het doel van deze dag is om geld in te zamelen voor Stichting Leergeld Haarlemmermeer.

Waarom Kids for Kids? In de Haarlemmermeer leven op dit moment meer dan 3.300 kinderen in gezinnen met lage inkomens. Dagelijks hebben zij te maken met spanning over het al dan niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften, waardoor het voor hen vaak onmogelijk is om te sporten of aan andere (buiten)schoolse activiteiten mee te doen. Door de opbrengst van het Kids for Kids School Olympics evenement en de sponsoractiviteiten die de scholen zelf ook met hun leerlingen organiseren, wordt het voor deze kinderen mogelijk om ook te kunnen sporten.

Stichting Leergeld Haarlemmermeer helpt kinderen van 4-18 jaar o.a. door hen te laten sporten. De huidige bestaande voorzieningen zijn niet toereikend om al deze kinderen te helpen. Stichting Leergeld springt hierop in door op een duurzame manier te investeren in de participatie en ontwikkeling van deze kinderen, die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen. Het motto van Leergeld is: "Voor alle kinderen gelijke kansen!". Sportservice Haarlemmermeer vindt het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om met plezier te kunnen bewegen en draagt daarom graag haar steentje bij. Deze sportdag staat in het teken van de Olympische gedachte, daarom is er ook een grote prijs voor Fairplay! Meedoen is belangrijker dan winnen!

De kinderen zijn aanwezig vanaf 08:30 uur, het programma begint om 09:00 uur met het aansteken van het Olympisch vuur en zal eindigen rond 15:00 uur met de uitreiking van De Fairplay Cup aan het sportiefst spelende team en nog een leuke verrassing voor alle deelnemers aan deze sportdag. De activiteiten vinden plaats op de Atletiekbaan van AVH en de hockeyvelden van MHC De Reigers aan het Arnolduspark in Hoofddorp.

Noot aan de redactie Wij stellen het op prijs als uw redactie een correspondent stuurt om dit evenement te verslaan. Tijdens het evenement wordt door de gemeente in de ochtend een bijeenkomst van de Raad georganiseerd om hen tussentijds te informeren over het Jaar van de Sport. Deze bijeenkomst zal rond 11:00 uur afgesloten worden, waarna de raadsleden bij de sportactiviteiten van de kinderen kunnen kijken om zo de sfeer van het evenement te proeven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie