Jongdierenshow bij Tuincentrum De Oosteinde

29 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER - Voor de veertiende keer wordt op zaterdag 6 september bij Tuincentrum De Oosteinde de jongdierenshow gehouden. Maar liefst 6 regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen hebben de handen ineen geslagen.

De leden van de verenigingen uit Heemstede, Noordwijk, Nieuw-Vennep, Haarlem, Leiden en Lisse zullen ongeveer 400 konijnen, (dwerg)hoenders, serama's, sierduiven en cavia's inzenden. Nog nooit zijn er zo vroeg in het seizoen zoveel dieren te zien geweest als dit jaar. Deze dieren zullen vertegenwoordigd zijn in een groot aantal rassen en kleuren. Van het allerkleinste kipje, de Serama, tot het grootste konijn, de Vlaamse Reus.

Tijdens de keuring van de dit jaar gefokte dieren mogen zowel de fokkers als het publiek bij de keuring aanwezig zijn, en natuurlijk vragen stellen aan de deskundige keurmeesters. De jongdierenshow is de eerste tentoonstelling na het fokseizoen, waar de fokker kan zien of de door hem of haar gefokte jonge dieren voldoen aan de raskenmerken. Het beloofd een prachtige show te worden; het aantal dieren is groot, bijna 400, en de kwaliteit van de dieren zeer hoog.Voor de fraaiste dieren zijn prijzen beschikbaar gesteld door Tuincentrum De Oosteinde.

De keuring zal om ongeveer 9.30 beginnen, waarna de dieren tot 16 uur tentoongesteld blijven waarna de fokkers de dieren weer naar huis brengen.

Iedereen is van harte welkom om de dieren te bekijken.

De jongdierenshow wordt gehouden bij Tuincentrum De Oosteinde, Zandlaan 22 te Hillegom, zaterdag 6 september van 9 tot 16 uur. Kijk ook op www.deoosteinde.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie