5000e fiets Meerwinkel naar Tegenstroom

29 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - De vrijwilligers van Meerwinkel hebben vrijdag 29 augustus de 5000e en 5001e door hen rijdbaar gemaakte fiets overhandigd. De gelukkige nieuwe eigenaren zijn Andrea van de Graaf en Pia van Hijfte van Tegenstroom. Het aantal van 5000 fietsen is bereikt in 8 jaar.

Gebakjes met een toepasselijke tekst, wethouder Nederstigt, veel vrijwilligers, toespraken en bloemen. Het was vrijdagochtend even groot feest bij Meerwinkel aan de Daalmeerstraat. Daar werden, terwijl de winkel zelf gewoon open was, twee heel speciale fietsen officieel overhandigd: fiets 5000 en fiets 5001. In dit geval twee damesfietsen, waarvan één met mandje voorop, geschilderd in vrolijke kleuren en goed rijdbaar. Het zijn, tot op dat moment, de twee laatste fietsen uit een hele serie dames-, heren en kinderfietsen die door een groep van zo'n 25 vrijwilligers zijn opgeknapt.

Dat juist de fietsen naar Tegenstroom gingen, heeft alles te maken met het thema duurzaamheid dat Meerwinkel en Tegenstroom hoog in hun vaandel hebben. Vandaar ook de aanwezigheid van wethouder Nederstigt die liet weten bijzonder trots te zijn op de vrijwilligers en hun bijdrage aan het milieu.

Later meer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie