Samen lekker lokaal koken, het menu van de door NMCH georganiseerd kookworkshop is bekend!

29 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Het is oogsttijd en veel groenten zijn voorradig. Wil je wel eens wat anders doen met bonen, pompoen of biet? Meld je dan aan voor de, door NMCH georganiseerde, kookworkshop bij Parkcafé Groen.

Tijdens deze kookworkshop ervaren de deelnemers hoe lekker en veelzijdig lokaal voedsel is. Lokaal voedsel is niet alleen heerlijk en vraag veel minder vervoer met alle voordelen van dien.

Het menu

De kok van Parkcafé Groen heeft een prachtig menu samengesteld van lokale producten en natuurlijk groenten van het seizoen.

• falafel van kievitsbonen met bladpeterselie en citroen

• filodeeg gevuld met geroosterde pompoen, zwarte quinoa en selderij

• hamburgertjes van oerwortel, paarse aardappel en komijn

• grissini van speltmeel en speltkorrels

• rosti van twee kleuren aardappels, rozemarijn en jonge prei

• tarte tatin van appels van de Olmenhorst met hazelnoot en hangop

• Salade van geroosterde seizoengroente met laurier en krenten

Weet wat je eet

Niet iedereen is zich bewust van de milieubelasting van een doorsnee maaltijd. Waar komt de groente vandaan? Hoeveel energie was er nodig voor een stuk vlees? Deze vragen stel je niet dagelijks bij het verzinnen van je maaltijd. Vooraf aan de kookworkshop geeft Dorien Soons, schrijfster van het boek 'Voetprint Cooking, weet hoe groen je eet' de aanwezigen meer inzicht in dit onderwerp. Met veel tips hoe je zelf een gezonde en eerlijke maaltijd op tafel kan zetten.

Kosten en aanmelden

De 2 gangen menu kookworkshop inclusief 3 drankjes kost € 30. De workshop vindt plaats bij Parkcafé Groen (www.parkcafegroen.nl), Scorpius 151, Hoofddorp van 15-18 uur. Aanmelden via info@nmch.nl. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden. Wil je meer informatie over het menu kijk dan op onze facebookpagina.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie