Vervangen bruggen over Hoofdvaart flink vertraagd

29 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Het vervangen van drie bruggen over de Hoofdvaart nabij de Vijfhuizerweg in Hoofddorp is flink vertraagd. Dat zei wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Beheer en Onderhoud donderdag in de gemeenteraad in antwoord op vragen van HAP-raadslid Ron Heimerikx.

Volgens het raadslid hebben omwonenden gezegd dat er al langere tijd niets meer gebeurd aan de bruggen en de kruising. "Dat klopt", zo reageerde de wethouder. "De operatie bleek wat complexer dan eerder gedacht." Volgens Steffens lagen kabels en leidingen op een andere plek in de grond dan verondersteld.

Zij benadrukte dat een en ander wel zorgvuldig moet gebeuren. De wethouder noemde de vertraging heel vervelend. Eerder dit jaar zijn de auto- en fietsbrug gesloopt. Voor het langzaam verkeer is er een tijdelijke brug over de Vijfhuizertocht voor in de plaats gekomen.

Het is de bedoeling dat de tweede fase van de klus in september ter hand wordt genomen. De planning is dat februari volgend jaar alle werkzaamheden klaar zijn. Wethouder Steffens zei donderdag dat dit wel een optimistische planning is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie