29 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Sander van Rijn

de molenaar

06-51247249

Na het grote succes van de afgelopen twee jaar ( met vorig jaar bijna 5000 bezoekers) organiseert de molenaar met de *Stichting Cultureel Erfgoed Korenmolen De Eersteling* en de vrijwilligers weer een Eersteling Ambachten Dag: zaterdag 13 september. Er zijn verschillende soorten ambachten te bewonderen: een palingroker, glasblazer, wolspinster, koperslager, smid, mandenvlechter, stoelenmatter, houtdraaier, bijenkorfvlechter, nettenbreier, pottenbakker, touwslager. Ook staan er voor de molen prachtige oldtimer auto's opgesteld. Het weiland achter de molen wordt dit jaar ook gebruikt, hier staan oldtimer tractoren, -motoren en landbouwwerktuigen.

Een van de hoogtepunten van de dag is de deelname van Meer-Historie met onder andere de oude dorsmachine. Gedurende de dag geven zij diverse keren een demonstratie en laten zij zien hoe er vroeger graan gedorst werd, een prachtig schouwspel!

Samen met een blaaskapel en o.a. verse molenpannenkoeken moet het een gezellige dag worden! De molen is die dag geopend van 10:00 tot 16:00 en de toegang is gratis! We hopen bezoekers de ambachtelijke sfeer van begin vorige eeuw te laten ervaren. Voor jong en oud een leuke dag! Uiteraard worden er diverse meelsoorten verkocht, we hebben onder andere kant-en-klare broodmixen, pizzabloem, verschillende heerlijke cakemixen en uiteraard de pannenkoekenmix. Molen De Eersteling vindt u aan de Hoofdweg westzijde in het centrum van Hoofddorp, voor het adres en de openingstijden zie www.eersteling.com

Tevens is zaterdag 13 september Monumentendag en september is stellingmaand, daarom isook het Fort bij Hoofddorp te bezichtigen. Onder begeleiding van een deskundige gids van de stichting MEGA (Militair Erfgoed Groot Amsterdam) is er een rondleiding mogelijk. Speciaal voor deze dag kunt u ook de resten van het hefkoepel geschut bekijken , en kunt u de walgang Oost bezoeken, dat is de gang die ondergronds naar het hefkoepelgeschut leidt. Deze gang is nimmer eerder opengesteld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie