29 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Geachte redactie,

Bijgaand ontvangt u ons persbericht over de Poldertocht Kaag en Braassem, een uniek wandelevenement dat op zondag 7 september 2014 in de gemeente Kaag en Braassem georganiseerd wordt. Wij stellen het op prijs als u dit bericht en het beeldmateriaal in uw medium wilt opnemen.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Namens de organisatie,

Annemieke de Man

06-12888747

P E R S B E R I C H T

Roelofarendsveen, 29 augustus 2014

Eerste lustrum voor Poldertocht Kaag en Braassem

Vijfde Poldertocht Kaag en Braassem start in Nieuwe Wetering

Zondag 7 september vindt alweer de vijfde Poldertocht plaats. Dit unieke wandelfestijn voert de deelnemers dwars door het groene hart van de gemeente Kaag en Braassem. Elk jaar start de Poldertocht vanuit een ander dorp in de gemeente Kaag en Braassem. Zo zijn de wandelingen elke keer anders en dus uniek. Dit jaar starten en eindigen de wandelingen in Nieuwe Wetering.

De Poldertocht levert de deelnemers een ongeëvenaarde polderervaring met wandelingen over weilanden, boerenerven en dijken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek. Een deel van de opbrengsten uit de inschrijfgelden komt ten goede aan de Monique Velzeboer Foundation/Liliane Fonds.

Start en finish in Nieuwe Wetering

Ook dit jaar heeft de organisatie, bestaande uit de gezamenlijke ijsclubs uit Kaag en Braassem en Rotary Roelofarendsveen, weer vier bijzondere routes uitgezet, die onder andere een uitstapje naar een poldereiland bevatten. De routes zijn resp. 5, 11, 14 en 22 kilometer lang. Start en finish vinden plaats aan de Achterweg 5 in Nieuwe Wetering. Afhankelijk van de afstand kan er tussen 08.00-13.00 uur gestart worden. Net als voorgaande jaren zullen verschillende polderverrassingen langs de route voor extra vertier zorgen.

Record aantal deelnemers

De Poldertocht kan zich dankzij haar bijzondere routes in een toenemende belangstelling verheugen. Afgelopen jaar namen maar liefst 1300 deelnemers deel, wat er samen met de sponsorbijdragen voor zorgde dat er een cheque van € 8.000,- kon worden aangeboden aan de Monique Velzeboer Foundation/ Liliane Fonds. De organisatie hoopt ook dit jaar weer op een groot aantal deelnemers. Aan de routes die zijn uitgezet zal het niet liggen.

Meer informatie is te vinden op: www.poldertocht.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anja van Dongen, gezamenlijke ijsclubs, 071 - 501 87 78 of Annemieke de Man, Rotaryclub Roelofarendsveen: 06 - 12888747.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie