Aangrijpende film over oorlogsfotografe in Het Oude Raadhuis

29 augustus 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - De film 'A Thousand Times Good Night' draait om Rebecca, zij behoort tot 's werelds beste oorlogsfotografen. Ze wil misstanden in de wereld onthullen zodat deze niet verborgen blijven. Wanneer ze in Kabul een rapportage maakt over een zelfmoordterroriste verliest ze bijna haar leven. Wanneer ze thuis komt eist haar echtgenoot dat ze stopt met haar gevaarlijke werk uit angst zijn vrouw en moeder van hun jonge dochters te verliezen. Rebecca staat voor een onmogelijke beslissing, want hoewel ze zielsveel van haar gezin houdt, kan ze zich ook geen leven zonder haar werk voorstellen. 'A Thousand Times Good Night' is op zondag 14 september om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

De film is geregisseerd door de Noor Erik Poppe. Poppe was jarenlang zelf fotograaf in oorlogsgebieden voor Reuters en andere media. In 'A Thousand Times Good Night' reflecteert hij op zijn eigen ervaringen in oorlogsgebieden en andere gevaarlijke plekken. Met: Juliette Binoche ('Chocolat', "The English Patient'), Nikolaj Coster-Waldau ('Game of Thrones'), Larry Mullen Jr., Maria Doyle Kennedy en andere.

Het Parool: "Binoche is als altijd uitstekend". De Telegraaf over de film en regisseur Poppe: "(…) A thousand times good night is de verbeelding van zijn eigen morele dilemma's. Hoe ver ga je? Zo ver dat zijn aangrijpende film behoorlijk schuurt."

Het Oude Raadhuis

Zondag 14 september - 20 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie