Toneelkanonnen in indrukwekkende voorstelling 'Moesson'

29 augustus 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - Regisseur Ger Thijs heeft drie van Nederlands beste acteurs tot zijn beschikking voor een indrukwekkende voorstelling over ons Indische verleden: Bram van der Vlugt, Kitty Courbois en Thom Hoffman. In de try-out van 'Moesson' is dit trio op woensdag 17 september om 20.15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

'Moesson' gaat over de diplomaat Ferdy Aronius, zijn moeder en haar vroegere geliefde Mees Stork. Elk jaar komen zij bij elkaar om de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki te 'vieren'. De verwoestende bommen maakten een einde aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en markeerden tegelijkertijd het einde van het koloniale tijdperk, de mooiste tijd van hun leven. De drank vloeit rijkelijk en naarmate de avond vordert, neemt  de openhartigheid van het gezelschap toe. Tot er een schokkende waarheid op tafel komt, die alles zal veranderen.

Acteur Eric Schneider bewerkte dit stuk onlangs tot een roman, 'Een tropische herinnering', waarover Willem Nijholt schreef: "Wat een boeiend boek! Eric Schneider schrijft zijn verhalen onderkoeld, maar weet juist daardoor diepe emoties op te wekken." 'Moesson' is, na 'Emma's Feest', 'Oude Meesters' (in beide voorstellingen speelde Bram van der Vlugt) en 'La Paloma' (met Kitty Courbois), de vierde voorstelling in de serie Toneel Plus, die zich richt op creëren van de mogelijkheid gelouterde acteurs op het toneel te zien.

De Meerse grote zaal

Woensdag 17 september - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie