Ierse bestsellerauteur John Boyne bij Boekhandel Stevens

31 augustus 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - John Boyne komt zaterdag 6 september op bezoek bij Boekhandel Stevens. De Ierse auteur - en journalist - komt rechtstreeks van Schiphol naar Hoofddorp om zijn vele fans in Haarlemmermeer en omstreken te ontmoeten.

Boyne brak in 2006 internationaal door met 'De jongen in de gestreepte pyjama'. Dit boek werd wereldwijd een bestseller, won diverse literaire prijzen en werd ook nog eens succesvol verfilmd. Ook de romans die hij daarna schreef, waaronder 'Het Winterpaleis' en 'De witte veer', werden zeer goed ontvangen. Zijn boeken verschijnen in meer dan tweeënveertig talen.

Dat ze bij Stevens fan zijn van het werk van Boyne is niet onopgemerkt gebleven. Zaterdag komt speciaal naar Hoofddorp om van 14.45 tot 15.30 uur een signeersessie te geven. Reserveren of aanmelden is niet nodig.

Op de vraag waarom ze bij Stevens fan zijn van Boyne zegt mede-eigenaar Lisa Snijders het volgende: "Begin 2006 kreeg ik tijdens een beurs 'De jongen in de gestreepte pyjama in handen' gedrukt. Het boek was nog niet verschenen en er werd niet verteld waar het over ging. 'Lees het maar gewoon', was het advies. Ik was er bijzonder van onder de indruk en heb sindsdien alles gelezen wat er van John Boyne vertaald uit is gekomen. Elk boek is heel anders, maar zijn schrijfstijl komt in alle boeken terug: niet sentimenteel, luchtig en juist daardoor zo ontroerend. Hij brak internationaal door met 'De jongen in de gestreepte pyjama', maar ook - juist! - zijn andere boeken verdienen minstens zoveel aandacht!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie