Meerlive in alles een doorslaand succes

4 september 2014 om 00:00 Voorpagina

HOOFDDORP - Meerlive-speaker Ed Kwint riep het massaal opgekomen publiek te hulp, op het moment dat hij Wolter Kroes wilde aankondigen. Traditiegetrouw sloot de populaire zanger van het Nederlandse lied Meerlive af, maar de stem van Ed had in de voorgaande vier dagen werkelijk alles gegeven. Vandaar zijn verzoek om nog wat extra ondersteuning bij deze laatste aankondiging. Vervolgens ging het plein uit zijn dak en op een podium deden meerdere sponsors en de Meerlive-organisatoren gezellig mee. Ook deze editie van het gratis toegankelijke vierdaagse muziekfeest was een doorslaand succes met naar schatting tussen de 40 en 50 duizend bezoekers.

Meerlive begon dit jaar met een uniek concert van Waylon, plus band. Hij haalde werkelijk alles uit de kast en bracht het publiek massaal in beweging. Oude en nieuwe nummers door elkaar, zorgden voor een weergaloze show. Daarna was het podium voor wethouder Reneman die Meerlive officieel opende. Hashtag en Charly Luske traden vervolgens op.

Op de meer dan druk bezochte vrijdag maakte Heavylight van hun optreden een waar spektakel en vormde daarmee een prima opwarmer voor Di-rect. En om ook op deze tweede avond iedereen voldoende aan zijn trekken te laten komen, was voor de vijftiende maal op rij TOF Partyband van de partij. Zaterdag was eveneens een echte Meerlive avond met een brede mix aan muziekstijlen. Met Prinsenkind, maar ook Raffaella, Hardsoul Live en Hot Town.

Op alle dagen waren de weergoden Meerlive 2014 goed gezind. Op zondagmiddag werd dat nog eens heel duidelijk. Af en toe een paar spetters, maar niet echt een regenbui van betekenis. Na zijn soundcheck zette Harry Slinger, als voorman van Drukwerk 2, het feest van de Amsterdamse middag in. Opmerkelijk om te zien hoe makkelijk iedereen de liedjes meegalmde. De keur van artiesten die volgde verzorgde een mix van Nederlandstalige muziek en evergreens.

De nieuwe opzet met het VIP-deck haaks op het podium voldeed absoluut aan de verwachtingen. Niet in de laatste plaats, omdat sponsors en hun gasten daarmee via de geopende zijkant een blik op de optredende artiesten werd gegund. Op het VIP-deck was het alle dagen gezellig druk. De gasten genoten in een ongedwongen sfeer van de optredens en de door de vier cateraars (Josephine's, Brandt in de Keuken, l' Hirondelle en Multicatering) verzorgde smakelijkheden. Op het plein verliep de vooraf aangekondigde controle op zelf meegebrachte etenswaren zonder problemen. Op het plein zelf konden bij de vele verschillende stalletjes eten en drinken gekocht worden. Daarbij werden de regels van NIX (geen drank aan jongeren onder de 18 jaar) keurig nageleefd.

Meerlive 2015 staat al weer in de steigers. Gelet op het enthousiasme van de sponsors, de gemeente, organisatie en andere betrokkenen moet het zeker lukken om ook volgend jaar weer een Meerlive in Hoofddorp te organiseren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie