Eigenzinnige troubadour Lucky Fonz III

29 september 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - Als je aan Lucky Fonz III denkt, denk je aan de eigenzinnige troubadour. Je denkt wellicht aan zijn Nederlandstalige hits, zoals 'Ik heb een meisje' en 'Jongens', of de geraffineerde songs van zijn laatste album 'All Of Amsterdam'. Velen zullen hem kennen door zijn regelmatige bijdragen aan tv-programma's als 'De Wereld Draait Door' of 'De Slimste Mens'. Nederlands meest veelzijdige singer-songwriter maakt nu een nieuwe stap in zijn bijzondere carrière. Lucky Fonz III gaat de theaters in met zijn eerste cabaretshow vol nieuwe en oude Nederlandstalige liedjes en conferences. Lucky Fonz III staat met 'Neurose, geur & maneschijn' (try-out) op donderdag 9 oktober om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Het idee van de ingetogen, sombere singer-songwriter is allesbehalve van toepassing op Lucky Fonz III. Met zijn humor, charisma en zijn unieke vermogen om te prikkelen en te ontroeren is het tijd voor zijn nieuwe onemanshow. In 'Neurose, geur & maneschijn' neemt Lucky het publiek mee langs zeilmeisjes en stiltecoupés in een soms hilarisch, soms ontroerend verhaal over zingeving, mislukken en opkrabbelen.

Lucky Fonz III won in 2006 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Inmiddels heeft Lucky Fons vijf albums uitgebracht. Na zijn debuutalbum in 2005 bracht hij in 2007 zijn tweede album 'Life is Short' uit en in 2009 kwam zijn derde album 'A Family Like Yours' uit. In 2010 volgde 'Hoe je honing maakt' en in drie jaar later verscheen het Engelstalige album 'All of Amsterdam'. Voor dit album creëerde kunstenaar Jan Rothuizen een serie van 17 tekeningen die gebaseerd zijn op de teksten van de muziek.

Het Oude Raadhuis

Donderdag 9 oktober - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie