Nieuwe route Haarlem - Schiphol

29 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER - Rijkswaterstaat werkt aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. In verband met deze werkzaamheden wordt de huidige verbindingsboog tussen de A9 (vanuit Haarlem) en A4 (richting Schiphol/Den Haag) in knooppunt Badhoevedorp definitief gesloten. De komende twee jaar maakt het verkeer vanuit Haarlem/Alkmaar naar Schiphol gebruik van een nieuwe route over de A5.

Dit betekent dat vanaf vrijdag 3 oktober het verkeer vanuit Haarlem/Alkmaar op de A9 bij knooppunt Raasdorp de verbinding naar de A5 neemt. Bij knooppunt de Hoek vervolgt het verkeer de route via de A4 richting Den Haag. Het verkeer richting Schiphol keert bij de aansluiting Hoofddorp-zuid (afrit 3a) en rijdt vervolgens via de vaste bewegwijzering naar Schiphol.

De nieuwe route van Haarlem/Alkmaar naar Schiphol is ongeveer twee jaar in gebruik. Na deze periode wordt de nieuwe verbindingsboog A9 Haarlem - A4 Schiphol opengesteld. Deze nieuwe verbindingsboog is onderdeel van het project Omlegging A9 Badhoevedorp.

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Voor meer informatie: www.vananaarbeter.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie