Wereldkampioenen bij Marcelle van Altena

29 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Op het WK Hip Hop in Bochum (Duitsland), van 24 tot en met 26 september, heeft Danscentrum Marcelle van Altena maar liefst 3 wereldtitels behaald in de categorie Kids. Goud was er voor Lotje de Rooij - solo bij de Kids, goud voor Noa & Lotje - duo's Kids en goud voor RU Kiddin' - KidsTeams.

De eerste wedstrijddag begon meteen goed met de wereldtitel SoloKids voor Lotje de Rooij (EK titelhouderster). In dezelfde categorie scoorde Noa Arrachart een prachtige zevende plaats op de wereldranglijst.

Beide teams van Marcella van Altena - Mimpi Crew en RU Kiddin' - behaalden de finale voor de teams (small groups). Na de overwinning tijdens het Europees Kampioenschap is RU Kiddin' er in geslaagd ook de wereldtitel in de wacht te slepen. Mimpi Crew eindigde uiteindelijk op een vijfde plaats.

Ook in de categorie duo's waren Noa & Lotje onoverwinnelijk en werden wereldkampioen. Sarah Pete en Charity Usman veroverde heel knap de 8e plaats bij de duo's.

"Het is natuurlijk fantastisch als je niet alleen goed presenteert op een NK en EK, maar dan ook nog deze waanzinnige resultaten behaalt op het WK", laat de zeer trotse hoofdtrainster Mirella Hollander weten. "We hebben enorm hard getraind afgelopen seizoen en ja is dan toch de kroon op al dat harde werken!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie