30 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Beste redactie,

Op woensdag 8 oktober doet OBS de Zevensprong mee aan de

fietsverlichtingsactie van de ANWB.

Zie bijlage voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Nicolien Griekspoor

(verkeerscommissie De Zevensprong te Rijsenhout)

Leerlingen van De Zevensprong weer goed verlicht door ANWB Lichtbrigade

Leerlingen van De Zevensprong doen op 8 oktober mee met de ANWB fietsverlichtingsactie. In dit speciale programma voor basisscholen staat een veilige fietsverlichting voor leerlingen centraal. De Zevensprong vindt het belangrijk dat haar leerlingen met een veilig en goed verlichte fiets naar school gaan. Zeker nu de dagen korter worden.

De school ontvangt van de ANWB Lichtbrigade een fietsveiligheidspakket bestaande uit een digitaal lespakket en een toolkit. Eerst bespreken de leerlingen in een speciale les de noodzaak van goede zichtbaarheid in het verkeer. Daarna controleren ze samen met de vrijwilligers hun fietsen op belangrijke punten. Dit doen ze met behulp van het fietsveiligheidspakket met daarin alle benodigdheden voor een veilige en verlichte fiets. Zo gaan alle leerlingen van De Zevensprong met een goed verlichte en veilige fiets de winter in.

In oktober organiseren maar liefst 2.000 basisscholen in het land de fietsverlichtingsactie. Hiermee worden meer dan 300.000 fietsen gecontroleerd op veiligheid en zichtbaarheid. Voor nadere informatie over het programma: anwb.nl/fietsverlichtingsactie

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Bijlage:

Informatie voor pers

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie