Voormalig St Lucia klooster biedt uniek woongenot

30 september 2014 om 00:00 Ondernemend

Buiten-gewoon wonen in de Randstad

Bennebroek. Wonen, maar dan echt anders dan anders? Kom dan eens kijken in Bennebroek. Het voormalige St Lucia-klooster, sfeervol gelokaliseerd in een parkachtige omgeving, wordt zodanig verbouwd dat er zeven herenhuizen en tien appartementen in kunnen worden gevestigd. Buiten wonen, maar toch dichtbij alle stedelijke faciliteiten van de Randstad: de term Buiten-gewoon Wonen is hier beslist op zijn plaats.

Het St Lucia-woon project spreekt duidelijk aan, want direct na de start van de verkoop konden de eerste toekomstige bewoners al worden verwelkomd. "Er zijn nu nog slechts zes woningen beschikbaar. Twee grote eengezinswoningen (herenhuizen met een woonoppervlakte van ruim 200 vierkante meter en een ruime tuin (20 meter diep) , twee appartementen met een groot terras en 2 maisonnettes met een ruim balkon. "Voor iedereen met bijzondere woonwensen een unieke kans om eens een kijkje te nemen", aldus Laurens Schenk namens VB Facility Services bv, die het totale project begeleidt. "Je huis helemaal zelf indelen kan hier echt. Casco oplevering en zelf alles invullen? Prima. Maar ook turnkey oplevering - hier is de sleutel en alles is klaar - kan ook. Uiteraard is er aandacht voor het comfort van deze tijd, maar de originele details van de huizen - je woont tenslotte op een plek met historie - blijven aanwezig. Je woont volop in het groen: toekomstige bewoners krijgen een gemeenschappelijke tuin (2.000 vierkante meter) met oprijlaan. Maar ieder huis , appartement of maisonette heeft ook zijn eigen tuin of balkon."

Particulier initiatief

Ruim een jaar geleden ontstonden de eerste plannen - op particulier initiatief - en veel vrijwilligers hebben het nodige voorbereidende werk gedaan. "We hadden een vlotte bouwstart, mede dankzij de gemeente Bloemendaal en de provincie Noord-Holland. Beide verleenden alle medewerking, ook voor de bouwvergunning. De oplevering staat gepland voor eind 2015." Maar voordat het zover is zal er nog flink verbouwd, vertimmerd en afgewerkt moeten worden, activiteiten die vooral aan regionale en lokale bedrijven zijn toevertrouwd, zoals Menger Bouw, Vernooy Dakbedekkers, Van de Raad Timmertechnieken en Erik van der Peet, hovenier. Zij zijn met de daadwerkelijke renovatie van het totale monument, park, tuinen en bidhuisje inmiddels gestart. Verkopende makelaars zijn Keijser en Drieman (Haarlem en Hoofddorp), Michiel van Maanen (Bennebroek) en erfgoedmakelaar Redres (Bloemendaal). Projectleider verkoop is Ron van der Ham.

Nieuwsgierig? Interesse? Mis zaterdag 4 oktober dan niet! Tussen 11.00 en 15.00 uur bent u welkom om ter plekke een kijkje te nemen. Ron van der Ham is bereikbaar via 06-185 385 25. Verdere info via www.wonen-in-bennebroek.nl. Uiteraard staat er heerlijke koffie, speciaal geserveerd door Madelene zelf, voor u klaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie