Aantal misdrijven in gemeente flink gedaald

30 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Het aantal misdrijven in Haarlemmermeer is de eerste acht maanden van dit jaar met 14 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat hebben burgemeester Theo Weterings en plaatsvervangend teamchef van de politie, Ronald van de Linde, dinsdag tijdens een persbijeenkomst bekendgemaakt.

Vooral de daling van het aantal woninginbraken is in genoemde periode opmerkelijk. Tot begin september werd er meer dan 100 keer minder ingebroken dan vorig jaar. Vorig jaar was er nog sprake van een stijging. De gemeente en politie hebben daarna meerdere initiatieven genomen om die groei een halt toe te roepen. Burgemeester Weterings stelde dinsdag tevreden vast dat deze inspanning resultaat heeft gehad.

Tot ieders verbazing is het aantal meldingen van jeugdoverlast wel is gestegen. Na een nadere analyse is de conclusie dat deze stijging het gevolg is van een administratieve handeling bij de politie. De politie registreert niet alleen een melding van overlast, maar ook de actie die daarop volgt. Alle betrokkenen bij het jongerenwerk zijn het er eigenlijk over eens dat van een toename van overlast geen sprake is.

Niet alle misdaadcijfers zijn beter dan vorig jaar. Het aantal inbraken in scholen en het aantal diefstallen van bromfietsen en motoren zijn dit jaar juist gestegen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie