'Alle plannen voor centrumgebied in papierversnipperaar'

30 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de grote stapel plannen voor het gebied tussen het station en het centrum van Hoofddorp door de papierversnipperaar te halen. Dat heeft wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Participatie dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse persuurtje.

Het college wil helemaal opnieuw beginnen met het gebied en daarbij alle belanghebbenden bij betrekken. Volgens wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening is het centrumgebied de 'missing link' in de ambitie om Hoofddorp te laten groeien tot een volwaardige stad van 100.000 inwoners.

Wethouder Steffens benadrukte dat de inbreng van ondernemers en belangenorganisaties uit het gebied wel realistisch moet zijn. "We hebben geen zak met geld klaar staan. Een nieuw gebouw dat 40 miljoen kost, is daarom niet aan de orde."

Behoud van het Wandelbos en de Fruittuinen is voor het college het enige uitgangspunt. Voor de rest ligt alles nog open. Het college bespreekt dit zogeheten open proces donderdag met de gemeenteraad.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie