Hardlopen voor De Toren

28 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

RIJSENHOUT - Een sportief en geslaagd samenzijn afgelopen zaterdag in Rijsenhout. Met de ludieke actie 'Hardlopen voor de Toren' wist Sport Service Haarlemmermeer in samenwerking met Sparen voor de Toren weer een leuk geldbedrag in te zamelen voor de nieuw te bouwen toren op het centrale plein in het dorp.

Dorpsbewoners Sandra van der Laarse en Olga Geleijn zijn er helemaal klaar voor. Ze hebben samen wekelijks getraind onder begeleiding van Sport Service Haarlemmermeer en zullen de 5 km die ze zo dadelijk gaan rennen, wel zonder problemen halen. Ze treffen de andere deelnemers bij het Konnetlaantje, waar Fireball voor de muzikale omlijsting zorgt.

Gezelligheid

Het parcours is 1 km lang en de sportievelingen lopen om de sportvelden heen. Het zogeheten Schelpenpad. Kinderen tot 12 jaar rennen 1 km. De 11-jarige Christophe Roos heeft zich laten sponsoren door familieleden, vrienden en buurtbewoners. "Ik hou van hardlopen. Daarom ben ik hier." Volwassenen kunnen kiezen uit 5 km of 7 km. "Het gaat ons om de gezelligheid," zegt Sandra. "En natuurlijk willen we bijdragen aan een kerk met een toren. Een kerk zonder toren ziet er toch minder mooi uit. Het voegt echt iets toe aan het dorp." Lida den Braber is namens de kerk aanwezig om de hardlopers aan te moedigen. "Dit is een fanatiek dorp. Mensen slaan de handen ineen. Mooi toch? De Toren is niet alleen belangrijk voor de kerk, maar voor de hele gemeenschap. Het is gezichtsbepalend voor Rijsenhout."

Verschillende acties

In 2013 heeft een brand de kerk op het centrale plein in Rijsenhout zwaar beschadigd. De kerk werd opnieuw opgebouwd maar financiële middelen voor de bouw van De Toren waren ontoereikend. Samen wordt sindsdien in het dorp gespaard voor een toren. De bouwkosten zijn 82 duizend euro. Verschillende acties zijn inmiddels bedacht om geld in te zamelen. Een grote bijdrage werd dit voorjaar nog opgehaald door de wekelijkse acties van winkeliers in het dorp.

De precies 50 hardlopers hebben met deze actie samen een bedrag opgehaald van bijna 1100 euro. Paula de Wit van Sport Service Haarlemmermeer kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. "Alles is perfect verlopen en betrokkenen waren allen vol lof. Er hebben zoveel Rijsenhoutse instanties en verenigingen belangeloos aan bijgedragen om het dorp letterlijk in beweging te krijgen. Van de atletiekvereniging in Aalsmeer hebben we zelfs de tijdsklok mogen lenen. Volgend jaar organiseren we dit nog een keer."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie