Vraagtekens locatie Judo Yushi

29 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Onzekere toekomst voor judoka's

NIEUW-VENNEP - Op sportief gebied gaat het de judovereniging Judo Yushi voor de wind. Maar zodra het gaat om een goed en modern onderkomen, dat ook nog betaalbaar is - dan wordt het een heel ander verhaal. Zo bleek vorige week tijdens een bezoek van het college.

Het gaat om een groot gebouw met ruimte voor een mat van ongeveer 216 m2. Er is naast die mat onder hetzelfde dak ook nog eens ruimte voor onder andere een eigen kantine, fitnessruimte en judoshop. De locatie op bedrijventerrein Pionier is goed bereikbaar en beschikt over voldoende - gratis - parkeerfaciliteiten. Er wordt inmiddels op meerdere locaties in Haarlemmermeer (en net daar buiten in Osdorp) les gegeven. En op sportief gebied zit het met de judovereniging, afgaand op volle prijzenkast, ook wel goed. Wat 15 jaar geleden ooit opgestart is door Barry Piroli is nu een judovereniging geworden die prima voor de dag komt en zelfs al een titel als Sportvereniging van het Jaar' op zak heeft.

Toch waren er afgelopen vrijdag, tijdens het bezoek van het college van burgemeester en wethouders, ook minder positieve verhalen te horen. Zo laat de huisvesting van de vereniging in een oude verbouwde brandweerkazerne steeds meer te wensen over. Door gebrek aan isolatie in combinatie met enkelglas ramen en éénsteensmuren is het er namelijk nauwelijks warm te stoken. En dan zijn er nog de plannen voor sloop- en nieuwbouw op dit deel van het bedrijventerrein. Die laatste betekenen dat het huidige onderkomen van Judo Yushi op de nominatie staat om gesloopt te worden om vervolgens plaats vrij te maken voor nieuwbouw. Een precieze datum voor die sloop en nieuwbouw is nog niet genoemd, maar dat het op redelijk korte termijn staat te gebeuren, dat is duidelijk. De grote reclameborden langs de Lucas Bolsstraat spreken wat dat betreft duidelijke taal. Of er voor Judo Yushi met haar circa 450 leden dan nog een toekomst is op het bedrijventerrein Pionier, is een vraag waar niet eenvoudig een antwoord opgegeven kon worden tijdens College on Tour.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie