College hoort noodkreet ondernemers

29 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP - De gemeente Haarlemmermeer organiseert tijdig een informatieavond over de sloop- en nieuwbouwplannen bij de Jonkheer van de Pollstraat en Gelevinkstraat. Dat heeft het wethouder Horn namens het college vorige week toegezegd tijdens een bezoek aan Nieuw-Vennep in het kader van College on Tour.

Ondernemers uit het centrumgebied van Nieuw-Vennep willen er alles aan doen om herhaling van de situatie die nu dreigt te ontstaan te voorkomen: naar hun gevoel te laat geïnformeerd worden over wegwerkzaamheden in de directe omgeving, geconfronteerd worden met een diversiteit aan wegwerkzaamheden en, als gevolg daarvan, een slechte bereikbaarheid van hun winkels. Daarom willen ze nu al, in een vroeg stadium, geïnformeerd worden over de nieuw- en bouwplannen die gerealiseerd worden bij de Jonkheer van de Pollstraat en Gelevinkstraat. Beide straten liggen aan de rand van het winkelcentrum en dat betekent, zo vrezen betrokken ondernemers, dat dit deel van Nieuw-Vennep te maken gaat krijgen met afsluitingen, omleidingroutes en het nodige bouwverkeer.

Die vrees brachten ze daarom duidelijk naar voren tijdens het bezoek van het college aan Nieuw-Vennep. Deel van dat bezoek was een 'open' ontmoeting met het de burgemeester en wethouders in wijkgebouw Linquenda. "Aan de situatie zoals die nu is rondom de Venneperweg, juist in dit deel van het jaar, kunnen we nu niets meer doen", werd het college voorgehouden. "Maar we weten nu al dat er gebouwd gaat worden in een ander deel van Nieuw-Vennep. Die woningbouw heeft onherroepelijk gevolgen voor het centrumgebied waar eind dit jaar gestart wordt met het herinrichten van de Eugenie Prèvinaireweg. Zorg daarom voor een informatieavond waarin voor iedereen duidelijk wordt hoe die twee activiteiten er uit gaan zien en wat de mogelijke gevolgen zijn. Dan kan iedereen - op tijd - daarop inspelen."

Bij het sloop- nieuwbouwplan gaat het om circa 100 nieuwe woningen, waarvan 60 sociale huurwoningen. De start van de bouw is naar verwachting in 2015, de oplevering is in 2016 en 2017.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie