Tom Egberts nieuwe voorzitter Schipholfonds

29 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER - Sportjournalist en presentator Tom Egberts heeft het voorzitterschap van Het Schipholfonds op zich genomen. Hij is in deze functie de opvolger van Michael van Praag.

Tom Egberts heeft een grote voorliefde vóór en een ruime ervaring mét sport en om die reden noemt het Schipholfonds dat als doel heeft sport en fysiek bewegen te stimuleren, hem de uitgelezen persoon om Michael van Praag op te volgen. Egberts is coach van een jeugdteam en ervaart elke week weer hoe belangrijk de inzet van vrijwilligers bij sportverenigingen is. "Vrijwilligers dragen de club. Soms ontbreekt het aan middelen waardoor de ontwikkeling van de club stagneert en leden afhaken. Het Schipholfonds, dat zich ten doel stelt meer mensen aan het bewegen te krijgen, kan in die gevallen een bijdrage leveren. Het is mooi om actief aan dat proces te kunnen bijdragen."

Stichting het Schipholfonds is in 1994 opgericht op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol om de maatschappelijke betrokkenheid met de omgeving tot uiting te brengen. Jaarlijks doneert Schiphol Group 500.000 euro aan het Schipholfonds. Het Schipholfonds steunt projecten in de omgeving van Schiphol die als thema sport en fysiek bewegen hebben. Het bestuur van het fonds en de directie van Schiphol Group hebben voor dit thema gekozen omdat activiteiten die sporten en bewegen stimuleren, bij uitstek mensen verbinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie