Platanen krijgen nieuwe plek

31 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Twee grote monumentale bomen, elk zo'n 25 meter hoog, stonden de bouwvoorbereidingen voor het Leeghwaterkwartier nog in de weg. De twee Platanen zijn donderdag met een gigantische kraan op een spectaculaire wijze verplaatst.

Op de locatie komen 140 nieuwbouwwoningen die door bouwer Thunnissen in opdracht van woningcorporatie Ymere worden gebouwd. Ymere en de gemeente Haarlemmermeer splitsen de kosten voor het verplaatsen van de twee monumentale bomen. Wethouder Tom Horn van de gemeente Haarlemmermeer en regiomanager Fred de Ruyter verrichtte de starthandeling.

"Haarlemmermeer wil een duurzame gemeente zijn en daarbij hoort verstandig gebruik van bestaande groenvoorzieningen", laat wethouder Horn weten. "Bovendien hebben we niet zoveel monumentale bomen in deze 'jonge' gemeente, daarom zijn we er zuinig op. Dergelijke monumentale bomen dragen bij aan de uitstraling van het gebied en zorgen ervoor dat de nieuwbouw meteen opgenomen wordt in de omgeving. Daarbij is het ook wel zo prettig voor de direct omwonenden die al jaren op deze prachtige bomen uitkijken."

Na de verplaatsing van de eerste boom mochten de aanwezigen een schepje bijdragen door gezamenlijk aarde rondom de boom te scheppen. De boomverplanting was meteen de start bouw van het Leeghwaterkwartier. Afhankelijk van hoe lang de vorstperiode gaat duren worden over zes maanden de eerste woningen opgeleverd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie