Huis van de week: Zomer en winter heerlijk buiten zitten

7 november 2014 om 00:00 Ondernemend

ZWANENBURG - Het Huis van de Week staat dit keer op fantastische locatie aan de Ringvaart, aan de Lijnderdijk 58 in Zwanenburg. Het is een groot half vrijstaand herenhuis, met een schitterend uitzicht aan de voorzijde en een prachtige tuin aan de achterzijde. Daarnaast is het ook nog eens bijzonder goed onderhouden, dus voor de volgende eigenaar is het een kwestie van de eigen meubels neerzetten en klaar!

Maar waarom staat het nu te koop? "Wij hebben een grachtenpand in Haarlem gekocht", vertelt Monique. "Dat wilden we al heel lang, maar zoiets moet op je pad komen. En dat is nu gebeurd. Wij zijn alle twee geboren en getogen Zwanenburgers en eigenlijk blijven die vaak in hun dorp. Maar van de 18 jaar dat wij in dit huis wonen, hebben we ook nog een tijdje in Londen gewoond. De stad blijft gewoon trekken, zeker met twee tiener dochters, ook al heeft onze oudste dochter op zolder haar eigen slaapkamer met badkamer…. Dit is echt een gezinshuis. Het is groot, er is veel ruimte in het huis en buiten. Dat zie je niet zo veel. Het huis is zo'n 30 jaar geleden gebouwd, het is dus geen oud dijkhuisje. We wonen hier ook een beetje buiten het dorp en daarmee ook buiten de vliegroute. Echt last van vliegtuigen hebben we niet. Vroeger wandelde ik met de kinderwagen wel naar het centrum, dat is een 10 minuutjes. Tegenwoordig spring ik op de fiets. Maar je woont hier op loopafstand van een basisschool en kinderopvang en in de nabijheid van het sportcomplex, Park Zwanenburg, recreatiegebied Spaarnwoude en diverse openbaar vervoervoorzieningen, waaronder het NS-station Halfweg-Zwanenburg en de uitvalswegen richting Schiphol, Amsterdam en Haarlem."

Het huis heeft een oppervlakte van 210 m2. De woonkamer is voorzien van een massief houten vloer, er is een open haard en openslaande deuren naar tuin. De dichte woon-/eetkeuken is lekker groot en uitgerust met diverse apparatuur. Verder zijn er vier riante slaapkamers, een studeerkamer, twee badkamers en een vierpersoons sauna.

"En we hebben een bar", glimlacht Monique", niet in huis, maar onder de garage. De vorige eigenaar had een schildersbedrijf en in de ruimte onder de garage stond nog ontzettend veel rommel. Mijn vader heeft daar toen van al het oude materiaal een prachtige bar gemaakt. Een geweldig plekje. Je bent niemand tot last en we hebben er dan ook menig feestje gegeven. Het huis zelf heeft, omdat het op de dijk is gebouwd, geen souterrain, maar de garage wel."

En dan is er natuurlijk ook nog de bijzonder fraaie en onder architectuur aangelegde en zongerichte tuin. Met achterom via voorzijde en meerdere terrassen.

"We hebben de tuin destijds aan laten leggen", besluit Monique, "om er vervolgens zelf heel veel aan te veranderen. Maar nu is het een tuin waar we ons prettig voelen. De hoogteverschillen bieden veel privacy. En je hebt bijna de hele dag zon. Het terras bij de woonkamer is deels overkapt en ik moet zeggen dat is de beste investering die wij ooit hebben gedaan. De overkapping is voorzien van verlichting en twee heaters, op afstand bedienbaar, en een zonnescherm. Je kunt hier echt zomer en winter buiten zitten. Aan de voorkant is het met name in de zomer heel gezellig met alle bootjes. We hebben ook onze eigen aanlegsteiger voor de deur. De boot hebben we niet meer, want met een huis in Spanje ben je eigenlijk alle vakanties daar. Zoals ik al zei, het is echt een gezinshuis. Maar zeker ook geschikt voor een watersportliefhebber. En de tuin is zo groot en diep dat je daar makkelijk een groente- en moestuin kunt maken. Het is echt een heerlijk huis. Je woont hier super."

Voor meer informatie:

www.regiomakelaars.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie