Peter en Conny Snel dragen slagerij over Chris en Mieke Buitenweg

13 november 2014 om 00:00 Algemeen

HOOFDDORP - "Als het op je pad komt, ga je nadenken. En lijkt het dan een mooie kans, dan zeg je: "Ja, dit is een goed moment om eens te denken aan afscheid nemen."

Peter en Conny Snel, 20 jaar lang het gezicht van de gelijknamige slagerij in het centrum van Hoofddorp, droegen hun winkel op 7 april over aan Chris en Mieke Buitenweg. "We hadden geen haast. Maar je leeftijd gaat een rol spelen en dan kijk je eens om je heen. Chris en Mieke waren geïnteresseerd, we hebben zaken kunnen doen. We weten zeker dat onze slagerij bij hen in goede handen is. Nee, helemaal weg zijn we niet. De klanten zullen ons tot eind 2015 nog regelmatig in de winkel zien."

Het echtpaar Snel kijkt terug op een bijzonder succesvolle Hoofddorpse periode. "We hadden eerder een winkel in Haarlem, maar de overstap naar Hoofddorp sprak ons aan. Ons motto was altijd: voor onze klanten is niets te veel. Letterlijk. We hebben zelfs wel eens op Kerstavond een bestelling klaargemaakt."

Chris en Mieke zijn voorlopig van plan om Slagerij Snel op dezelfde voet voort te zetten. "De komende tijd werken we onder de dezelfde naam." Op termijn - Chris denkt dan aan een half jaar - komt daar waarschijnlijk verandering in. "Uiteraard hanteren we dezelfde bedrijfsvisie, we zijn er voor de klant en die verdient topkwaliteit. En die klant ziet hier vertrouwde gezichten, want we hebben het personeelsteam van Peter en Conny overgenomen. Zonder mijn vrouw en mij zijn we met een heel elftal. Daarbij horen ook onze twee zoons en een dochter, die regelmatig meedraaien. Mooi toch, een handje helpen in de winkel van je ouders?"

Een eigen slagerij was voor Chris al jaren een droom. "En die heb ik nu kunnen waar maken. Vanaf mijn 16e zit ik in het slagersvak. Ik heb sfeer geproefd bij diverse bedrijven, maar de laatste jaren lonkte toch het eigen bedrijf. Ik ontmoette Peter en Conny, het "klikte", en de overname verliep geruisloos. We zijn er allemaal blij mee."

Wie kent 'm niet, de eigengemaakte grillworst van Slagerij Snel? "Die blijft", belooft Chris. "Zo'n topper wil niemand missen. En ook alle andere kwaliteitsproducten houden we in ons assortiment. Klanten zullen dat de afgelopen zomer zeker geproefd hebben, als ze een barbecueschotel bestelden of een gourmetschaal. En tussen de middag zin in een lekker belegd broodje? Dat blijft hier volop verkrijgbaar. Net zoals ons Haasje-repje-over, een varkenshaasje omwikkeld met ontbijtspek. Het was een idee van Peter en, gezien de populariteit, een erg goed idee. Dat houden we erin."

Vanzelfsprekend komt Chris ook met eigen ideeën. "Dat is het leuke van dit vak, je kunt er je creativiteit in kwijt. En ik wil het luxe vleesassortiment uitbreiden. Ik denk aan Black Angus Ribeye, echt heel erg lekker, en aan vers Iberisch varken. Wat mij betreft hoort dat er hier helemaal bij."

Slagerij Snel, openingstijden: ma: 11.00-18.00 uur, di t/m vrij: 9.00 tot 18.00 uur, za: 8.30 tot 17.00 uur. Internet: www.slagerijsnel.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie